O soutěži - skills slovakia


ABF, a.s. a Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) připravili počínaje rokem 2013 v rámci Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO postupové kolo Skills Slovakia a soutěže SUSO konané v Nitře při výstavě JobExpo a Mladý tvorca. Nastavením dlouholeté spolupráce projektu Skills Slovakia a soutěže SUSO vznikne pevná platforma česko-slovenského projektu pro rozvoj řemesla, jeho vzájemné spolupráci a srovnání odborné úrovně školství bývalých států společné federace.

 

Projekt Skills Slovakia vznikl v roce 2009. Cílem je prostřednictvím soutěží propagovat odborné zručnosti a znalosti mladých lidí. Od roku 2013 díky spolupráci se soutěží SUSO jsou do Skills Slovakia zahrnuty obory zedník a truhlář.

Soutěže Skills Slovakia jsou národní soutěže v odborných zručnostech žáků středních odborných škol, které se realizují ve spolupráci s partnery z komerční i nekomerční sféry. Na těchto soutěžích si školy a jejich pedagogičtí pracovníci mohou porovnat výsledky své práce v přípravě svých žáků, zviditelní se úspěchy na celorepublikové úrovni a mohou získat kredit úspěšné a aktivní školy. Vrcholem je účast na mezinárodní soutěži EuroSkills. 

Všechny odborné soutěže vedené pod hlavičkou Skills Slovakia zaštiťuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Organizátorem projektu Skills Slovakia je Štátný inštitút odborného vzdelávania. Veškeré informace jsou na webových stránkách www.siov.sk.