Partneři se představují


 

Společnost Schiedel, s.r.o., se zabývá vývojem, konstrukcí a testováním komínových systémů pro všechny druhy paliv a všechny typy spotřebičů již více než 70 let. Na českém trhu letos oslaví 25 let své působnosti.

Byla založena již v roce 1946 senátorem Friedrichem Schiedelem v Erbachu u Ulmu. Rychle se rozrostla do prosperující firmy, která díky vytvoření stavebnicového komínového systému pro odvod spalin zaujala vedoucí pozici v celé Evropě.  V současné době je společnost již nadnárodní, s působením ve většině evropských zemí. Po dobu své existence vybudovala nejen řadu výrobních závodů, ale také vlastní vývojová pracoviště a zkušebny. Právě proto, že všechny své systémy a jejich komponenty sama vyvíjí, vyrábí a průběžně testujeme, může trvale zaručit jejich parametry a kvalitu. Navíc jako jediná společnost v Evropě nabízí kompletní portfolio komínových systémů z hlediska materiálové báze – keramika, kov, plasty – i z hlediska použití – bytová i průmyslová výstavba, záložní zdroje, pasivní domy apod. a samozřejmě nabízí odpovídající komínový systém pro všechna paliva a způsob provozu, včetně dřevěných pelet nebo kondenzačního plynového provozu.                                                      

Schiedel, s.r.o v České republice byla založena v roce 1993 v Nehvizdech u Prahy. V současné době má tři výrobní závody. Vyrábí a dodává tradiční betonové komínové systémy s keramickou vložkou pro novostavby i rekonstrukce, nerezové vícevrstvé komíny či materiály pro obnovu stávajících komínů. V sortimentu společnosti se nachází také unikátní prefabrikovaný komín, který má ve své patě zabudovaný krbový modul.

Společnost Schiedel, s.r.o. není v soutěži SUSO žádným nováčkem. Již v letech 2009 – 2012 se aktivně účastnila v této soutěži a v loňském roce se do ní vrátila. Podpora školství, ať již učňovského nebo i dalších, je v současnosti jednou z priorit této společnosti.

Více o produktech Schiedel naleznete na www.schiedel.cz